DIY | Vier Pasen met een mooie Paastak!


Het is bijna Pasen..! En bij Pasen hoort een mooi versierde Paastak, eieren, konijntjes en gezelligheid! Iedereen is druk met boodschappen in huis halen voor de visite die komt of misschien ga je bij iemand op visite in de komende dagen. Als je nog een klein beetje tijd over hebt,  kan je misschien nog wat leuks maken om de Paastak een beetje extra te versieren!

Paastak

Ik deed zelf nooit echt wat aan Pasen, we gingen wel op visite maar ik had nooit Paasversiering in huis, laat staan een Paastak! Maar nu met een kleine in huis is het wel leuk om hier even bij stil te staan en om dus toch maar een Paastak neer te zetten. Maar wat hang ik in de Paastak? Ik besloot eens op Pinterest te zoeken naar leuke versiering en vond een leuke DIY die je nog gauw voor Pasen kan maken! Van zoutdeeg heb ik eitjes gemaakt, deze in een paar leuke kleuren geschilderd en met een verfstift een leuk patroontje erop getekend.

Voor het zoutdeeg heb je nodig:

1 kopje bloem
1/2 kopje zout
1/2 kopje water
1 theelepeltje olie

Roer dit allemaal goed door elkaar en kneed het deeg tot het soepel en glad is. Als het te korrelig blijft voeg je er wat water aan toe en als het te nat is voeg je er wat bloem aan toe.
Vervolgens rol je het deeg uit tot ongeveer 1/2 dik en steek je er vormpjes uit. Heb je geen vormpjes kan je natuurlijk ook met een mesje een vormpje er uit snijden.

Heb je alle vormpjes die je graag wil hebben klaar, leg ze dan op een bakplaat met bakpapier en zet ze dan gedurende 3 uur in een voorverwarmde oven van 100 graden om ze te drogen. Je kunt ze ook op de verwarming of op een andere warme plaats laten drogen. Ze zijn goed droog als ze licht van kleur zijn.

PaastakPaastak

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Als de vormpjes goed droog zijn is het tijd om ze te schilderen. Ik gebruikte acrylverf maar je kunt ze ook op een oude krant leggen en met een spuitbus verf ze in de kleur sprayen die jij mooi vindt. Daarna met een witte verfstift een leuk patroontje erop en ze zijn klaar om in de Paastak gehangen te worden. Gebruik hier een mooi touwtje voor.

 

Paastak

Zo is je paastak mooi versierd! Hebben jullie nog andere leuke DIY voor Pasen gemaakt? Of leuke ideeën die je misschien volgend jaar met Pasen gaat doen? Ik wens je alvast fijne paasdagen en geniet vandaag van die ene mooie dag!

 

Liefs, Priscilla

Delen:

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *