DIY | Zo maak je je eigen Moon Sand


Het is nog niet echt lekker weer om buiten in de zandbak te spelen… We gaan de goede kant op maar het is nog lang geen voorjaar! Tot die tijd is het leuk om binnen aan de slag te gaan en misschien wel samen met je kindje een zandkasteel te bouwen. Inderdaad heel leuk voor de kinderen maar iets minder leuk is, dat waarschijnlijk het zand overal terug te vinden is… Nu bestaat er Kinetic Sand. Dit is een soort magnetisch zand, waarmee je de mooiste dingen kunt maken maar dit is misschien wel een beetje aan de dure kant. Wil je je kleintje toch binnen laten spelen met zand dan kan je ook zelf Moon Sand maken! Het is net iets fijner als Kinetic Sand en heel simpel, goedkoop en geeft een hoop speel plezier.

 

Wat heb je nodig?

* Grote kom;
* 5 bekers bloem;
* 1 beker baby olie;
* Bakje met deksel om het in te bewaren.

 

Moon Sand

 

Hoe maak je het?

Doe de 5 bekers bloem in de kom. Voeg hier 1 beker baby olie aan toe en meng dit met een vork. Daarna nog even goed kneden en klaar is je Moon Sand. Zo simpel is het! Misschien moet je even spelen met de verhoudingen. Het beste resultaat krijg je door de olie er beetje bij beetje doorheen te doen totdat je de gewenste structuur hebt.

 

Moon Sand

 

Spelen maar!! Je kunt er mooie vormpjes mee maken omdat je het heel vast kunt aandrukken. Zelf het kneden van het Moon Sand is al fijn, bijna therapeutisch omdat het zo zacht is.
Het Moon Sand ruim je gemakkelijk op door alles eenvoudig bij elkaar te vegen. Het plakt aan elkaar en je hebt het zo in je bak. Deksel erop en je peuter kan er zo een volgende keer mee verder spelen.

 

Moon Sand
Eén klein nadeel: het Moon Sand plakt wel erg op stoffen oppervlakken. Pas dus even op wanneer je stoffen stoelen hebt. Gelukkig is het wel makkelijk schoon te maken met een vochtige doek!

 

Veel speel plezier!!

Delen:

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *