DIY | Beanie


Wat is het weer toch iets raars… De ene dag is het bijna 30°C en kan je een lekker plekje in de tuin opzoeken, de volgende dag zit je binnen met een vest aan want dan komt de regen met bakken uit de lucht en wordt het niet warmer dan 18°C ! Niet dat ik me dan niet vermaak, wat mooi weer of niet, het is altijd goed “haakweer”.
Het slechte weer van eergisteren gaf me meteen weer nieuwe inspiratie en ben ik begonnen aan een Beanie. Jawel, ik heb mezelf lang tegen kunnen houden maar eergister ben ik dan toch overstag gegaan. Velen haaksters onder ons hebben de Beanie al een hele tijd als favoriet, ik  vond ze wel leuk maar vond het niks voor mij. Nu vond ik het toch wel een leuk uitprobeer-project voor komende winter. Ook zijn er in mijn omgeving een aantal “wereldburgers to-be”  in aantocht, dus zou het ook eventueel een leuk cadeautje kunnen zijn…

In eerste instantie begon ik met katoen haakgaren maar als het echt warmte zou moeten bieden, dan vind ik katoen niet de goede keuze want dan wordt het een heel opengewerkt mutsje. Met het wollige Lisa garen van de Action is dat anders, de structuur is dan veel dichter en wordt het een mooie, stevige en warme Beanie.  Je kunt hier elk gewenst wolletje voor gebruiken, en hoe dikker de draad hoe groter hij wordt uiteraard!

Beanie
De Beanie die ik heb gehaakt is dus van Lisa garen gemaakt, die ik vorig jaar bij de Action heb gekocht (deze verkopen ze nu bijna niet meer, tenminste hier in Elst, maar er is wel allerlei ander garen te koop). Ik gebruikte haaknaald is E/3,5mm. Er is natuurlijk veel keus wat betreft de steek waarmee je de Beanie maakt. Houd je van  de structuur zoals je die krijgt als je met stokjes haakt, of vind je het mooier om met vasten te werken? Mijn Beanie is gehaakt met de puff stitch, kijk hier voor de uitleg van deze steek.

Beanie

Wil je graag weten hoe hij verder is gemaakt? Of zou je er zelf graag een willen hebben voor je zoontje/dochtertje maar ben je zelf niet zo handig met de haaknaald? Neem dan contact met mij op via het contacformulier.

 

Delen:

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *