DIY kussens |Naaiproject #1


Ik was druk bezig met het haken van twee kussens, toen het idee ontstond om ook een paar leuke fleurige DIY kussens te naaien voor buiten op onze steigerhouten bank. Daar stonden een aantal saaie kussens op en wilde wat meer kleur hebben in de tuin. Eerder die week had ik al wat meer kleur in de tuin gebracht met een paar leuke vrolijke plantjes aan de schutting maar er mocht nog wat meer kleur bij…

Toen ik in het haakboek ‘Haakgeluk’ keek van byClaire, stond daar een leuk patroon in voor DIY kussens van 35×50. Weliswaar met een gehaakte voorkant, maar die zou ook vast heel leuk zijn zonder.  Oke, patroon is er, nu de stof die ik daarvoor nodig heb. Iemand tipte mij laatst dat Wijchen een hele mooie stoffenwinkel heeft namelijk Caresstoffen, dus ik ben daar maar eens een kijkje gaan nemen. Na een uurtje rondneuzen had ik de stof gevonden die ik mooi vond maar ik kon niet kiezen welke kleur het moest worden en besloot beide kleuren mee te nemen.
Ik wilde graag een paar vrolijke kussens, en ik had twee effen kleurige stofjes gekocht dus daar moest nog iets bij komen…. Na wat rondneuzen op fournituren.nl, had ik wat leuke elastische ruches en zigzagband gevonden. Deze stonden ook op de foto van het patroon van byClaire en dacht dat deze ook wel leuk zouden staan bij de stof die ik had gekocht.

DIY kussens

Goed, alles is binnen voor het maken van de kussens dus ik kon gaan beginnen! Maar aangezien ik zelf (nog) geen naaimachine bezit, ben ik met alle spullen naar mijn moeder gegaan. Zij heeft een naaimachine op zolder staan, maar doet er eigenlijk weinig mee. Hoogstens een keer een broek korter maken of een los naadje weer dicht maken…
Ik was gewoon een beetje zenuwachtig om de schaar in de stof te zetten, ik had dit immers nog nooit iets met de naaimachine gedaan! Met een beetje hulp van mijn moeder bij het klaarzetten van de naaimachine, en het op maat knippen van de stof kon ik aan de slag met het afspelden. Maar hoe moest wilde ik de sluiting hebben? Een rits er in zetten, leek mij nog al een ingewikkeld klusje dus dat moest anders. In eens dacht ik aan een gewoon kussensloop, die heeft zo’n flap aan de zijkant wat je om het kussen heen vouwt. Dat was wel een goede oplossing! Omdat ik aan de zijkant van de kussens een gehaakt randje wilde, kond die flap niet aan de zijkant maar heb ik hem midden op het kussen gemaakt. Daar kon dan mooi dat elastische ruche band aan zodat je de opening niet zo zou zien.

Na een halve middag zat het eerste kussen in elkaar, wat was ik blij en trots! De volgende dag ben ik weer terug naar mijn moeder gegaan voor de andere kussens. Het moest en zou meteen deze week af zijn! Eenmaal thuis gekomen, heb ik toch nog de haaknaald in handen genomen want met een leuk gehaakt randje waren ze helemaal af!

Nu maar weer eens verder met het kussen dat ik aan het haken was…. Benieuwd hoe die er uit komt te zien? Hier alvast een sneak peek:

DIY kussens

Wat was jou eerste naaiproject? En vinden jullie die gehaakte randjes ook zo leuk?

Delen:

Laat commentaar achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *